Elindultunk!

June 12, 2017

 

Nagy nap számomra a mai, mert elkészült a honlapom a Cseh Tamás Programnak /és Szegő Leventének, aki prohramozta az oldalt/ hála és ezen a napon bejelenthetem, hogy a lemezem mellett, a nyár folyamán egy bemutatóra is készülök, csodás alkotótársakkal, mely egyik kedvenc énekesnőm, Cserháti Zsuzsa életéről fog szólni. A bemutató július 30.-án lesz az Esztergomi Várszínházban. A honlap megjelenésével ma útjára indítom a saját blogomat is, melyen értelemszerűen ez az első bejegyzésem. :) Hogy ez az egész honnan indult, hogyan alakult és mi a célom vele, ebben a bejegyzésben leírom nektek.

 

A történetet kezdjük a tavalyi évtől, azt nem mesélem el, hogy előtte mi és hogyan volt, mert el tudjátok olvasni a honlapon a BIO menüpont alatt, szóval ezért nem megyek vissza olyan sokat az időben. 

 

Tavaly volt 2016, életem egyik legnehezebb éve, mely csak az év végére kezdett el rendeződni és picivel könnyebbé válni. Hogy miért volt nehéz ez az év, abba most nem érdemes nagyon belemenni, amúgy sem szeretek a múlton rágódni, lényeg, hogy mostanra minden rendeződött és nagyon jó folyamatok indultak el. /Egyszer ha már nagyon idős leszek, leírom az életem egy könyben vagy adok egy mélyinterjút, amiben mindent részletesen elmesélek./

A nehéz évből az húzott ki, hogy elkezdtem új dalokon dolgozni és azon, hogy a zenekarommal koncertezzünk többet, haladjunk előre. Csodás zenekarom van egyébként, amiért rendkívül hálás vagyok. Az együttes legősibb, velem együtt alapító tagja Bubnó Lőrinc. Lőrincet még gyerekkoromban ismertem meg és most, felnőtt fejjel értettem meg, mennyire sorsszerű volt a mi találkozásunk. Mindketten általános iskolások voltunk és a Budapesti Énekes Iskola gyermekkarában énekeltünk. A kórust Lőrinc édesapja Bubnó Tamás vezette. Sokat gyakoroltunk, és rengeteget jártunk fellépni, óriási rutint és tapasztalatot szereztünk hála az Énekes Iskolának, tulajdonképpen minden itt kezdődött, ez alapozta meg a zenei karrierem. Lőrinccel már ekkor nagyon jóban voltunk, kis, szőke, aranyos gyerkőcök, akikben ott mocorgott a zene, persze itt még nem tudtuk, hogy egyszer lesz egy zenekarunk. Az Énekes Iskolában eltöltött évek után egy időre szétváltak útjaink, de aztán ismét összehozott minket a sors, a Mius együttesben. Ezután eltelt egy-két év, majd én 2014 év végén kiszálltam a zenekarból és 2015 év elején megalapítottam a YOULÏ-t és ekkor már egyértelmű volt számomra, hogy ebben a zenekarban Lőrinccel szeretnék együtt dolgozni, nem csak mint zenész, hanem mint alkotótárssal is. Lőrinc legnagyobb örömömre igent mondott a felkérésre és azóta is együtt építjük a zenei karrierünket. Mikor dobost kerestünk, kedves barátnőm Csemer Boglárka javaslatára meghívtam egy kávéra Weisz Nándit, aki az InFusion Trio kiváló zenésze. Amióta ismerem az InFusion-t azóta nagyon szeretem, rendkívül izgalmas és tehetséges srácok alkotják a zenekart és nagyon szeretem amit csinálnak, így nagyon szerettem volna ha Nándi becsatlakozik hozzánk. A kávézás után boldogan újságoltam Lőrincnek, hogy Nándi igent mondott, tehát ő lesz a banda dobosa. Egy tagcsere után végül Gátos Bálint is megérkezett hozzánk, így most már teljes a csapat. Bálint Váczi Eszter Quartettjében zenél és mellette több másik formációban is megtalálható. Szuper jó fej és remek zenész ő is.

 

Az indulásunk szépen alakult, több koncertünk is volt, nagy szerencsénkre nyertünk egy pályázaton, amely lehetővé tette, hogy a Magashegyi Underground előzenekaraként, három helyszínen zenéljünk. Ez a három állomásos turné, nagyon sikeresen zárult, úgy éreztük, jól alakulnak a dolgok. Bíztunk benne, hogy lesz majd még jó néhány koncertünk, végül lett is, további négy "buli" ahogy a szakmában mondani szoktuk. A négy koncertből egy az A38 tetőteraszán volt, ami nagyon jól sikerült. Ezután kezdtünk vágyat érezni, hogy a megalakulás óta összegyűlt dalainkat egybegyűjtsük és lemezre vegyük és ezzel együtt összeállítsunk egy olyan koncertműsort, amely fémjelzi a zenekart. Így alakult, hogy jelentkeztünk a Cseh Tamás Program pályázatára, ahol lehet nyerni támogatást egy lemez elkészítésére. Nekifutottunk tehát a zenekarral és nyertünk! A 2017-es évünk így már a lemez elkészítéséről szólt és önmagunk deifniálásáról. Ennek kapcsán felmerült egy orvoslandó helyzet, szükség volt valakire, aki kicsit segít a lemez koncepciójának kialakításában és a dalok válogatásában, egy olyan külső szem, aki nincs benne a zenekarban, hanem rálát az egész folyamatra és jó tanácsokkal tud a megfelelő irányba terelni minket.

Ekkor, mintha az ég küldte volna, az unokanővéremtől érkezett egy levél, melyben említést tett Bérczes Ádámról, aki művészek coachingolásával foglalkozik. Úgy éreztem, pont erre van szükségünk, egy emberre, akivel át tudunk mindent beszélni részletesen, aki otthon van a magyar zeneiparban, és nem csak gazdasági oldalról, de az alkotó ember szemszögéből, vagyis a mi szemszögünkből is tudja nézni a dolgokat. Így esett, hogy Ádámmal találkoztunk és tulajdonképpen az, hogy most blogbejegyzést írok és itt van ez a honlap, a Cseh Tamás Program mellett neki is köszönhető. Ádám nagyon sokat tett értünk, sok meeting és mélyre ható beszélgetés eredménye, hogy körvonalazódott, mit is szeretnénk pontosan.

 

Ádám elérhető az alábbi oldalon: www.artistcoaching.hu és szívből ajánlom minden olyan művésznek akinek egy kis löketre van szüksége vagy megerősítésre, hogy jó irányba halad:

 

Elindultunk tehát közösen egy úton, aminek ez a mai nap még csak a kezdete, szeretnénk még sok szép eredményről beszámolni nektek. Bízom benne, hogy inspirálhatlak Titeket arra, hogy ne féljetek új dolgokba belevágni, régi, rossz dolgokból kilépni, megtalálni önmagatok és továbbmenni, mikor már legszívesebben feladnátok!

 

 

Addig is, találkozzunk június 21.-én a Várkert Bazárban, ahol a zenekarral játszunk majd a CSTP Feszten 18.00-tól. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FEATURED POSTS

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

RECENT POSTS

March 26, 2018

January 26, 2018